Confidenţialitate

Papa Francisc: „Haideți să avem un Crăciun mai umil și să trimitem ceea ce economisim poporului ucrainean” | VIDEO

Cheltuiți mai puțin pe cadourile de Crăciun din acest an și trimiteți banii astfel economisiți ucrainenilor. Îndemnul vine de la Papa Francisc. Suveranul Pontif a făcut apeluri pentru Ucraina la aproape fiecare eveniment public la care a luat parte după ce Rusia a invadat țara vecină în februarie.

„Este frumos să sărbătorim Crăciunul, dar haideți să reducem nivelul cheltuielilor. Haideți să avem un Crăciun mai umil, cu cadouri mai modeste, și să trimitem ceea ce economisim poporului ucrainean, care are nevoie”, a spus Papa Francisc, provocând mai multe rânduri de aplauze în sala în care avea loc audiența săptămânală.

El a făcut apel la oameni să-i ajute pe ucraineni să treacă peste foamea și frigul iernii.

„Suferă atât de mult, le este foame, simt frigul și mulți mor pentru că nu sunt destui medici și asistente disponibile”, a continuat Suveranul Pontif.

Apelul său vine în contextul în care milioane de ucraineni stau în frig și întuneric, fără apă, din cauza bombardamentelor rusești asupra infrastructurii energetice în timp ce temperaturile au coborât în Ucraina sub zero grade.

„Să nu uităm. Crăciunul, da. În pace cu Domnul, da. Dar cu ucrainenii în inimile noastre. Să facem acest gest concret pentru ei”, a încheiat Papa Francisc.

Foto: Captură video YouTube / Vatican news

Citește și: Parlamentul din Ucraina a adoptat o lege a presei online controversată. Site-urile pot fi blocate 30 de zile pentru unele încălcări ale regulilor