Confidenţialitate

Papa Francisc, după atacul Iranului asupra Israelului: ”Ajunge cu războiul, cu atacurile, cu violența!”

Papa Francisc face apel la liderii din Israel și din Iran să înceteze violențele și să renunțe la orice alte acțiuni care ar duce la adâncirea conflictului din Orientul Mijlociu.

Liderul Bisericii Catolice a adresat acest îndemn în fața a mii de oameni prezenți, astăzi, la Vatican, în Piața San Pietro.

“Urmăresc cu îngrijorare și durere veștile despre înrăutățirea situației din Israel din cauza intervenției Iranului. Fac un apel din toată inima pentru oprirea spiralei de violență care riscă să antreneze Orientul Mijlociu într-un conflict și mai mare. Nimeni nu trebuie să amenințe existența altora’’, a spus suveranul pontif.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Suveranul Pontif a spus că trebuie să se ajungă cât mai repede la o încetare a focului în Fâșia Gaza, la eliberarea ostaticilor și ajutarea populației palestiniene care se confruntă cu o catastrofă umanitară. Papa Francis a făcut apel la liderii mondiali să se implice în negocierile privind pacea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Toate națiunile să urmeze cale păcii și să-i ajute pe israelieni și palestinieni să trăiască în două state, unul lângă altul, în siguranță: este dorința lor profundă și legitimă și este dreptul lor.

Să ne rugăm pentru pace: ajunge cu războiul , ajunge cu atacurile, ajunge cu violența! Da, dialogului, da păcii”, a spus Papa Francisc.