Papa Francisc a oficiat căsătoria unui cuplu în avion

Papa Francisc a oficiat căsătoria unui cuplu în avion, în timpul călătoriei de la Santiago de Chile la Iquique, potrivit cbsnews.com.

Doi însoţitori de bord ai LATAM Airlines făceau parte din echipajul zborului Santiago – Iquique şi au dorit să facă o fotografie împreună cu Papa Francisc, aşa cum toţi membrii echipajului au avut ocazia.

Când Suveranul Pontif i-a întrebat dacă sunt căsătoriţi, ei au povestit cele întâmplate în urmă cu opt ani. Papa i-a întrebat dacă le-ar plăcea ca el să oficieze ceremonia, pe loc. Desigur, cuplul a acceptat.

Carlos Ciuffardi şi Paola Podest plănuiau să se căsătorească pe 27 februarie 2010, însă un cutremur de mare magnitudine a făcut ca biserica pe care o aleseseră să se prăbuşească în ziua respectivă.

Ei s-au căsătorit apoi, însă doar civil.

„Nu ne vine să credem că Papa ne-a căsătorit”, le-a spus Ciuffardi colegilor şi reporterilor din avion. „Un papă nu a căsătorit niciodată pe cineva în avion. Avem un documentul de la Vatican, este valid”.

Membri ai echipajului au fost martori la ceremonia de căsătorie, iar un cardinal chilian a scris de mână documentul.

Papa Francisc i-a dat miresei un rozariu alb, iar mirelui, unul negru. „Asta lipseşte lumii, jurământul căsătoriei. Sper ca asta să motiveze cuplurile să se căsătorească”, le-a spus Papa.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS