Confidenţialitate

Papa Francisc a fost externat vineri din spital. „Sunt încă viu” | AUDIO

Papa Francisc a fost externat astăzi din spital, după ce săptămâna trecută a suferit o operație abdominală. Întrebat de jurnaliști cum se simte, suveranul pontif a răspuns: „Sunt încă viu!’”.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
La ieșirea din spital, Papa Francisc le-a mulțumit medicilor, iar jurnaliștilor care l-au întrebat cum se simte le-a răspuns: „Sunt încă viu!”. Suvernul pontif și-a exprimat totodată tristețea pentru moartea tragică a migranților din Grecia.

Papa Francisc a fost internat 9 zile în spitalul Gemelli din Roma

Pe 7 iunie, Papa, care are 86 de ani, a fost operat de hernie abdominală. Intervenția a durat 3 ore și s-a făcut sub anestezie generală, pe locul unei cicatrici de la operație mai veche de colon. Medicii spun că n-au fost complicații, analizele au ieșit bine și că liderul Bisericii Catolice își poate relua activitățile normale, dar nu trebuie să ridice greutăți.

Papa Francisc a vizitat copiii bolnavi de cancer și a luat masa cu personalul care l-a asistat la operație

Cât a stat în spital, Papa Francisc, aflat în scaun cu rotile i-a vizitat pe copiii bolnavi de cancer internați în aceeași unitate medicale. Cei mici i-au trimis numeroase scrisori, desene și mesaje prin care i-au urat însănătoșire grabnică. La rândul său, suveranul pontif le-a dăruit câte un rozariu și carte.
De asemenea, Papa Francisc a luat masa cu personalul care l-a asistat la operație. Le-a mulțumit pentru profesionilism, dar și pentru că îi tratează pe pacienți nu doar cu medicamente, ci și cu tandrețe.

Rugăciunile de duminică, singurele apariții publice ale Papei timp de o lună

Audiențele Papei au fost anulate până duminică, iar în luna iulie, în mod tradițional nu sunt programate audiențe.
Singurele apariții publice vor fi la rugăciunea de duminică, așa că Papa Francis va avea o lună la dispoziție să se refacă după operație înainte de a porni într-o vizită apostolică în Portugalia, în perioada 2-6 august.
Sursa colaj foto: Twitter / Vatican News