Confidenţialitate

Papa Francisc: „A fi homosexual nu este o infracțiune” | AUDIO

„A fi homosexual nu este o infracțiune”, afirmă Papa Francisc. Într-un interviu acordat publicației The Associated Press, Suveranul Pontif a spus că legile care incriminează homosexualitatea sunt „nedrepte” și că episcopii catolici trebuie să le primească în biserică pe persoanele LGBTQ.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul de la Vatican a recunoscut că unii episcopi susțin legile care incriminează homosexualitatea sau discriminează comunitatea LGBTQ și s-a referit la această problemă în termeni de „păcat”.

El le-a cerut acestor prelați să treacă printr-un proces de schimbare pentru a recunoaște demnitatea fiecăruia.

„A fi homosexual nu este o infracțiune. Nu este o infracțiune. Dar, da, este un păcat. Dar mai întâi haideți să facem distincția între un păcat și o infracțiune”, a declarat Papa Francisc într-un interviu acordat publicației The Associated Press.

Aproximativ 67 de țări sau jurisdicții din întreaga lume incriminează activitatea sexuală consensuală între persoane de același sex, dintre care 11 pot impune sau impun pedeapsa cu moartea, potrivit The Human Dignity Trust.

Calificând astfel de legi „nedrepte”, Papa Francisc a spus că Biserica Catolică poate și ar trebui să lucreze pentru a le pune capăt. Suveranul Pontif a mai spus că persoanele gay trebuie să fie binevenite și respectate și nu marginalizate sau discriminate.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Papa Francisc: Părinții copiilor gay nu trebuie să-i blameze pe aceștia, ci să-i sprijine | AUDIO