Confidenţialitate

Pană de curent în Republica Moldova și Kiev după bombardamentele Rusiei care au țintit infrastructura energetică a Ucrainei | LIVE UPDATE

Rusia a lovit din nou infrastructura energetică din Kiev și au fost raportate mai multe explozii în ultima oră. Întregul oraș Lvov este afectat de pana de curent electric. Și Republica Moldova este afectată de atacul rușilor în Ucraina.

UPDATE 17:29. Vitali Klitschko: O fată în vârstă de 17 ani se află printre cei uciși

Trei oameni au murit și cel puțin 11 au fost răniți în urma bombardamentelor. O fată în vârstă de 17 ani se află printre cei uciși, a spus primarul din Kiev, Vitali Klitschko.

UPDATE 16:41. Maia Sandu: „Rusia a lăsat Moldova pe întuneric”

„Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi”, a transmis președinta Republicii Moldova.

UPDATE 16:39 Prim-ministrul Moldovei, despre pana de curent din Republica Moldova

„Atacurile Rusiei asupra infrastructurii energetice a Ucrainei au lăsat Moldova în beznă din nou. Avem de-a face cu pene de curent masive în țară, inclusiv în Chișinău. Am cerut ca ambasadorul Rusiei să dea explicații pentru aceste lucruri”, a spus Nicu Popescu.

Știre inițială

Consilierul președintelui Volodimir Zelenski a scris pe Twitter că „În timp ce unii așteaptă rezultatele de la Campionatul Mondial, ucrainenii așteaptă alte rezultate: numărul rachetelor rusești interceptate. Un nou atac masiv rusesc are loc”.

Cel puțin o persoană a fost victima atacului rușilor de miercuri, 23 noiembrie 2022, conform forțelor militare ucrainene.

Andrei Spînu: Pană de curent în Republica Moldova

„Dragi cetățeni, azi avem repetarea situației din 15 Noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a scris Andrei Spînu pe Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: O maternitate din Ucraina, ținta bombardamentelor rusești. Un bebeluș a murit, iar mama lui a fost rănită