Confidenţialitate

O maternitate din Ucraina, ținta bombardamentelor rusești. Un bebeluș a murit, iar mama lui a fost rănită

Bombardament al rușilor asupra unei maternități din Vilneansk, un oraș din regiunea Zaporojie, Ucraina. Cel puțin un bebeluș a murit, iar mama lui a fost rănită, la fel și medicul care avea grijă de ei. Teroarea continuă, deși regiunea Zaporojie se numără între cele anexate de Rusia. Au loc permanent atacuri între ruși și ucraineni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Azi-noapte, vizată de atacuri a fost o clădire cu două etaje care găzduia maternitatea din Vilneansk, un oraș din regiunea Zaporojie, anexată de Rusia. Un nou-născut a fost ucis de lovitura rușilor, au anunțat miercuri serviciile de urgență ucrainene. Mama sa și medicul au fost salvați din dărâmături.

Femeia a fost rănită, a precizat și președintele ucrainean. Ar putea fi și alte victime, a mai transmis Volodimir Zelenski pe Telegram. „Statul terorist continuă să ducă război civililor”, a scris liderul de la Kiev.

Serviciul de urgență a lansat o înregistrare video în care salvatorii încearcă să elibereze un bărbat pe jumătate îngropat în moloz.

Micul oraș Vilniansk se află în nordul regiunii Zaporojie, cea mai mare parte din sud este ocupată de trupele ruse după ce Moscova a anunțat anexarea acestui teritoriu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Bastoane, gloanțe și dispozitive de electrocutare, găsite de procurorii ucraineni în 4 presupuse camere de tortură din Herson