Confidenţialitate

Palestinienii resping planul american de pace pentru Orientul Mijlociu: Va ajunge la “coşul de gunoi al istoriei”

Preşedintele Autorităţii palestiniene a respins, marți, planul de pace pentru Orientul Mijlociu prezentat de preşedintele american, Donald Trump.

În opinia lui Mahmoud Abbas, documentul la “coşul de gunoi al istoriei”, relatează Agerpres, citând DPA. “Poziţia noastră nu s-a schimbat”, a spus el la o reuniune de urgenţă a conducerii palestiniene, desfășurată la Ramallah.

Niciun palestinian nu poate accepta un stat independent fără ca Ierusalimul să fie capitală a acestuia, a adăugat Abbas.

“Este imposibil pentru orice copil, arab sau palestinian, să accepte să nu aibă Ierusalimul” drept capitală a unui stat palestinian, a spus el pentru a evidenţia respingerea categorică a perspectivei ca Ierusalimul să devină capitala “indivizibilă” a Israelului, aşa cum a propus preşedintele SUA.

Donald Trump a dezvăluit planul său de pace pentru Orientul Mijlociu alături de premierul israelian Benjamin Netanyahu, marţi la Casa Albă. Planul prevede crearea unui stat palestinian cu teritoriu, autoritate şi suveranitate limitate.

Aflat la Casa Albă, șeful guvernului evreu a declarat că planul prevede stabilirea capitalei Palestinei la Abu Dis, un cartier aflat la marginea Ierusalimului.