Palatul Parlamentului angajează, prin concurs, 17 ghizi cu contract part-time

Palatul Parlamentului urmează să angajeze, prin concurs, 17 ghizi care vor avea contract part-time, ajungându-se astfel la un număr de 127 de angajaţi, anunţat secretarul Camerei Deputaţilor Ioana Bran, la finalul şedinţei Biroului Permanent.

Ea a mai spus că salariile acestora vor fi suportate din bugetul de venituri şi cheltuieli şi se încadrează în prevederile bugetare aprobate pentru anul 2017.

Ioana Bran a mai spus că, „în perioada 2012 – 2016, aproximativ un număr de un milion de turişti au vizitat Palatul Parlamentului prin compartimentul vizite”.

„Până în prezent, serviciile de ghidaj al turiştilor au fost organizate şi asigurate de un număr de aproximativ 50 de ghizi, colaboratori externi”, a completat social-democrata.

Secretarul Camerei Deputaţilor a afirmat că Palatul Parlamentului urmează să angajeze 17 ghizi, ajungându-se astfel la 127 de angajaţi ai instituţiei.

Ea a mai spus că activităţile de vizitare a Palatului Parlamentului vor începe, cel mai probabil, de săptămâna viitoare, dar „nu la capacitate maximă, pentru a se putea face faţă solicitărilor agenţiilor”.

„Nu se vor face la capacitate maximă deoarece probabil nu vor fi finalizate concursurile pentru angajare. 22 de ghizi sunt angajaţi part-time”, a conchis Ioana Bran.

Reamintim că de mai bine de o lună, principalul obiectiv turistic al Capitalei este închis. Palatul Parlamentului nu mai primește vizitatori de la 1 februarie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS