Confidenţialitate

Pacientul cu arsuri grave care trebuia transferat în Belgia, întors din drum. Avionul s-a defectat

Nici după o săptămână de așteptare, un pacient cu arsuri grave pe 70% din corp nu a reușit să ajungă în Belgia, pentru a fi tratat într-o clinică de specialitate din Charleroi.

Marți spre miercuri nu s-a putut zbura din cauza vremii iar joi, avionul SMURD care trebuia să îl ducă în Belgia cu o escală la Timișoara s-a stricat și s-a întors la București. Pacientul va fi internat acum la Spitalul Floreasca.

Avionul Departamentului pentru Situații de Urgență tocmai fusese reparat cu câteva zile în urmă.

Reamintim, Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, s-a electrocutat miercurea trecută la locul de muncă, în Constanța. Joi a fost adus cu un elicopter SMURD la Iaşi și internat la terapie intensivă în clinică de Arşi a Spitalului Sfântul Spiridon.

Familia i-a găsit apoi un loc într-o clinică de mari arși din Belgia, iar angajatorul bărbatului a plătit deja 50.000 de euro avans pentru spitalizarea în străînătate. Abia marți, Ministerul Sănătăţii şi-a dat acordul că pacientul să fie transferat în Belgia.

În momentul acesta, în țară există doar 23 de paturi pentru marii arși, iar atunci când capacitatea de tratare este depăşită, autoritățile sunt nevoite să ceară ajutor și să transfere pacienții în stare gravă în străînătate.