Confidenţialitate


După ce a primit plasmă hiperimună, un pacient cu COVID-19 respiră fără ajutorul aparatelor


După ce a primit plasmă hiperimună, un pacient cu COVID-19 respiră fără ajutorul aparatelor

Doctorul Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balș” din București a declarat că unul dintre pacienții care a primit plasmă hiperimună nu mai este intubat. Doctorul spune că tratamentul cu plasmă nu este unul miraculos, dar poate să ajute împreună cu altele în terapia împotriva COVID-19.

Trei pacienţi aflaţi în stare gravă în secţia de Terapie Intensivă a Institutului „Matei Balş” din Capitală din cauza Covid 19 au primit plasmă hiperimună de la donatori vindecaţi. După câteva zile, unul dintre aceștia nu mai are nevoie de intubaţie, a anunțat doctorul Adrian Marinescu.

„Ei sunt stabili în continuare, chiar unul dintre pacienţi are o evoluţie favorabilă aş spune, este extubat, adică nu mai are nevoie de intubaţie, dar trebuie să facem o precizare, că sunt pacienţi aflaţi în stare critică, au oricum multe dezechilibre la nivelul organismului, adică practic la ei lucrurile sunt foarte fragile”, a spus specialistul în boli infecțioase.

Evoluţia stării de sănătate a pacientului care nu mai este intubat poate fi însă imprevizibilă, aşa că medicii care îl au în grijă sunt în continuare foarte prudenţi. La fel fac şi cu ceilalţi doi pacienţi care au primit plasmă şi care sunt încă intubaţi, în stare critică.

„Aceşti pacienţi au în acelaşi timp mai multe tratamente, antiviral, anticoagulant, de suport, etc, şi atunci la ei evoluţia favorabilă dacă se vede se vede într-un interval mai lung de timp. Tratamentul cu plasmă hiperimună din păcate nu este unul miraculos, oriunde în lume nu există vreo variantă care să ne garanteze sută la sută eficienţa în raport de COVID-19, este o metodă care poate să ajute la pacientul care este în stare critică, împreună cu celelate lucruri care se fac concomitent”, a mai spus doctorul Adrian Marinescu.

Orice tratament reprezintă însă o şansă în plus la viaţă pentru cei aflaţi în stare critică, aşa că medicii îi îndeamnă pe cei care s-au vindecat de COVID-19 să nu ezite să meargă să doneze plasmă.

În secţiile de ATI din spitalele din România specialiştii îngrijesc acum 244 de oameni.


Ultimele stiri
Școlile cu mai puțin de 500 de elevi ar putea fi trecute în subordinea altor școli, pentru reducerea…

Galați: Condamnare la 28 de ani de închisoare pentru mama care și-a ucis anul trecut fiica de nouă…

Zilele Cetății Neamț, sărbătorite în prezența a mii de spectatori. Au avut loc lupte demonstrative, expoziții ale meșterilor…

Moțiunea împotriva Guvernului Bolojan a fost respinsă, după exprimarea a 134 de voturi „pentru” și patru „împotrivă” |…

5 motive pentru care să investești într-un televizor Smart (P)

Ce se întâmplă dacă nu înlocuiești un dinte lipsă: efecte pe termen lung (P)

Cum îți creezi o rutină de îngrijire simplă, dar eficientă, cu doar câteva produse (P)

Un incendiu de vegetație uscată izbucnit în Rezervația Naturală Cheile Dobrogei a distrus sute de hectare. Autoritățile îi…

Săptămâna Armoniei la Europa FM! Preț special la concertul simfonic Smiley de pe 30 octombrie 2025!

Volodimir Zelenski o numește pe Iulia Svîrîdenko în funcția de premier. Aceasta îl va înlocui pe Denis Șmîhal…



Abonează-te la notificări
Rămâi la curent cu ultimele știri și când nu ai site-ul deschis!
Acceptă notificările din fereastra ce apare, sau din bara de adresă a browserului tău.