Confidenţialitate

„Păcănele” fără numerar, implementate în New South Wales (P)

Statul australian New South Wales (NSW) lansează o serie de teste pentru jocuri de noroc de sloturi fără numerar, relatează The Sydney Morning Herald. Oficialii vor să vadă dacă măsura poate ajuta la reducerea spălării banilor și a jocurilor de noroc problematice în stat.

“Păcănele” fără sloturi de monede

În perioada de testare de 12 săptămâni, jucătorii vor opta pentru un portofel digital legat de identitatea și contul bancar personal. Ei vor putea transfera credit pe aparate de pe telefoanele lor mobile prin Bluetooth.

Experimentul este susținut de industria jocurilor de noroc și va fi supravegheat de gigantul global de sloturi din Australia, Aristocrat Gaming. Puburile și cluburile din NSW, care găzduiesc majoritatea aparatelor de slot din stat, s-au împotrivit planului.

Vestea vine în mijlocul unei investigații a celei mai puternice agenții de informații criminale a statului, Comisia pentru criminalitate din NSW (NSWCC), cu privire la problema spălării banilor la aparatele de slot în sectorul non-gaming.

Lipsa de Supraveghere

Există 95.000 de aparate de slot, sau „pokies” – “păcănele”, așa cum sunt cunoscute colocvial în NSW. Majoritatea sunt staționate în afara cazinourilor, ceea ce înseamnă că nu sunt supuse acelorași niveluri stricte de supraveghere.

Australia are doar 0,3% din populația lumii, dar 17% din veniturile provenite din jocuri de noroc. De asemenea, are unele dintre cele mai mari rate de jocuri de noroc problematice din lume.

Noile portofele electronice le vor permite jucătorilor să stabilească limite de cheltuieli și să primească date în timp real despre cheltuielile lor.

Autoritatea de reglementare a jocurilor de noroc din NSW, ILGA, s-a plâns recent că nu are competențele pentru a aborda problema spălării banilor în sectorul non-joc.

ILGA vrea pub-urile și cluburile trase la răspundere. Investigatorul-șef al organizației, David Byrne, a declarat pentru SMH în decembrie că cel puțin 1 miliard de dolari australieni (710 de milioane de dolari SUA) a fost spălat prin sloturi în locații fără jocuri din întreaga țară.

Deputatul independent din NSW, Justin Field, a sugerat că ar trebui să existe un plafon pentru suma pe care jucătorii o pot introduce în aparate și suma de credit pe care o pot primi în schimb.

“Este inexplicabil de ce aparatele de poker din NSW pot fi încărcate legal cu până la 10.000 de dolari în numerar”, a spus el pentru SMH. „Aceste probleme pot fi rezolvate foarte rapid cu o simplă reformă legislativă și de reglementare, cum ar fi reducerea limitelor de încărcare și trecerea la jocurile fără numerar.”

Limitele de credit pentru sloturile în locații care nu sunt pentru jocuri din alte state australiene sunt mult mai mici, 1.000 USD în Victoria și Teritoriile de Nord și 100 USD în Queensland și Australia de Sud.

În NSW, există puține lucruri pentru a împiedica escrocii să introducă 5.000 de dolari din venituri din infracțiuni într-o mașină. Asta înainte de a pierde 5 USD și apoi de a încasa un bilet pentru credit de 4.995 USD. Și nimic nu îi împiedică să facă din nou și din nou același lucru în diferite locații.

Descoperă cel mai bun cazinou acreditat legal din România: https://www.princesscasino.ro.