Confidenţialitate

Liberalul Ovidiu Raețchi, apel către jandarmi: Rezistați în fața presiunii politice imense la care sunteți supuși

Vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, Ovidiu Raețchi – PNL, face un apel la jandarmi și conducătorii Jandarmeriei: să reziste la presiunile politice imense la care sunt supuși – și să nu acționeze în forță, având în vedere că se anunță noi proteste în toată țara duminică seară.

“Nu acceptați nicio presiune politica în direcția reprimării prin violență a unor manifestații pașnice. Legea trebuia aplicată, protestatarii agresivi trebuie izolați imediat, dar majoritatea categorică a demonstantilor pașnici nu pot fi loviți, reținuti fără motiv. Nu vă mai lăsați implicați de politicienii PSD în aventuri legislative de tipul transformării Jandarmeriei în organ de cercetare penală. Experiența comunistă este prea recentă, ispitele autoritariste din regiune sunt prea mari pentru a nu înțelege că este inoportun ca jandarmii români să primească în acest moment și context astfel de atribuții suplimentare”, spune Ovidu Raețchi.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comisia de Apărare din Camera Deputaților va stabili luni dacă doamna ministru Carmen Dan  și șefii Jandarmeriei vor fi audiați.

Mai mulți manifestanți și lideri politici de opoziție au apreciat că forțele de ordine ar fi intervenit nejustificat în unele cazuri, la ordinul doamnei ministru.

Ovidiu Raețchi, vicepreședinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.