Confidenţialitate

Ovidiu Hațegan nu va continua la Euro 2016

Brigada de arbitrii români condusă de Ovidiu Hațegan se numără printre cele 6 care pleacă de la Campionatul European de Fotbal după faza grupelor.

Site-ul UEFA anunță că ceilalți 5 centralii care nu au fost selectați pentru optimi sunt scoțianul William Collum, norvegianul Sven Oddovar Moen, francezul Clement Turpin – plus cei 2 care au oficiat la meciurile României contra Elveției și Albaniei: rusul Serghei Karasev și cehul Pavel Kralovec.

Din brigada lui Ovidiu Hațegan fac parte tușierii Octavian Şovre și Sebastian Gheorghe, alături de adiționalii Alexandru Tudor și Sebastian Colțescu.
Ei au arbitrat două partide în faza grupelor: Polonia-Irlanda de Nord și Irlanda – Italia. La prima dintre ele nu au avut faze dificile, iar prestațiile lor au fost apreciate. Miercuri însă, la meciul de la Lille, irlandezii au reclamat neacordarea unui penalty în minutul 44, când Mcclean a fost faultat în careu. Fiindcă a lăsat jocul să continue – cotidianul “L’Equipe” l-a notat pe Hațegan cu 4, iar “Irish Times” a scris: “Arbitru român a fost singurul de pe stadion care a crezut că n-a fost fault”. Deasemenea, o rețea de magazine de ochelari l-a ironizat scriind pe Twitter: “Sa îi spună cineva că are nevoie să ne facă o vizită”.

Amintim, Ovidiu Hațegan este primul “central” român care arbitrează la un turneu final, după Ioan Igna, care a oficiat la Euro 1988.