OUG pentru modificarea sistemului de interventie in cazuri de urgenta

Guvernul adoptă în ședința de astăzi o ordonanță prin care schimbă procedurile de intervenție în cazurile de urgență.

Procedurile de intervenţie în cazurile de urgenţă vor fi schimbate, a declarat premierul Victor Ponta în debutul ședinței de Guvern de astăzi. Sistemul va fi modificat pentru o mai mare eficienţă şi utilizare a resurselor puse la dispoziţia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ‘în aşa fel încât să învăţăm din lecţiile pe care le primim’, a afirmat Victor Ponta.

Anterior, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a declarat că aceste proceduri vor fi reanalizate ‘în regim de urgenţă’, după tragedia în care patru oameni şi-au pierdut viaţa, în urma prăbuşirii unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, la nivel guvernamental va funcţiona un singur comitet pentru situaţii speciale, denumit Concepția Unică de Intervenție a Sistemului Integrat de Acțiune la Situații de Urgență. În acest comitet, Ministerul de Interne, Ministerul Transporturilor şi cel al Apărării vor participa, fiecare cu logistica sa. Potrivit surselor Mediafax, un reprezentant al Ministerului de Interne va fi delegat la Transporturi, pentru a asigura legătura între cele două structuri în situaţiile de urgenţă.