Oțelul Galați își vinde istoria la licitație

Fosta campioană a României, Oțelul Galați își scoate la licitație marca, palmaresul și trofeele.
Gruparea se află acum în faliment, iar o casă de licitații a deschis vineri la un hotel gălățean o expoziție, în care vor putea fi văzute până  duminică obiecte din istoria clubului, cum ar fi cupele câștigate, tricouri ale fotbaliștilor, sau fanioane de la meciurile internaționale.
Licitația va avea loc joi, 23 februarie, la București, la “Palatul Racoviță”, iar cele mai scumpe vor fi cele 80 de trofee ale Oțelului, printre care se află cele de campioană națională din 2011 și Supercupa României, ce vor avea un preț de pornire de doar 9.000 de euro. Deasemenea vor fi vândute tricourile purtate la meciurile din Liga Campionilor de jucătorii din acea perioda, ca Gabi Paraschiv, Cornel Râpă, Sergiu Costin sau Cristian Sârghi, fiecare la minimum 50 de euro.
Oțelul Galați s-a înființat în 1964 și a câștigat campionatul României în urmă cu 6 ani, sub comanda lui Dorinel Munteanu. În același sezon a evoluat în grupele Champions League, unde a întâlnit echipe cu nume ale Europei: Manchester United, Benfica Lisabona și FC Basel.

Pentru gruparea gălățeană au jucat fotbaliști importanți, ca Mihail Majearu, Ion Viorel, Ștefan Nanu, George Ogăraru, Victoraș Iacob, Gabriel Boștină, Sorin Ghionea, Florin Cernat sau Liviu Antal.
Deasemenea, pe banca tehnică a Oțelului au stat de-a lungul timpului antrenori ca Angelo Niculescu, Cornel Dinu, Ioan Sdrobiș, Țiți Dumitriu, Mihai Stoichiță, Sorin Cârțu, Petre Grigoraș, Ilie Dumitrescu sau Marius Lăcătuș. Deși echipa a câștigat în perioada 2011-2012 aproximativ 20 de milioane de euro, anul trecut s-a dizolvat.
Oțelul, care în 1988 a învins-o pe Juventus Torino în Cupa UEFA,  evoluează acum în Liga a 4-a.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS