Osemintele domnitorului Constantin Brancoveanu nu vor mai fi inhumate, ci vor ramane intr-o racla pentru a fi venerate de credinciosi

Rămâșițele pământești ale domnitorului de la biserica Sfântul Gheorghe Nou, au fost deshumate în cadrul continuării unei cercetări arheologice începute în 1932.

În urma cercetării au fost găsite trei sicrie, iar în unul dintre acestea au fost identificate osemintele domnitorului Constantin Brâncoveanu – care se aflau la biserica Sfântul Gheorghe Nou încă din anul 1720.

Potrivit cercetătorilor, rămășițele pământești au urme ale unor obiecte ascuțite pe toată suprafața craniului, iar istoricii ne spun că după execuția sa, capul domnitorului a fost purtat prin oraș, în văzul mulțimii.

Osemintele domintorului au avut parte de o pregătire specială și vor fi așezate într-o raclă de argint aurit, special confecționată, spun reprezentanții Patriarhiei.

În ziua de prăznuire a Sfinţilor Împăraţi Constantin și Elena – pe 21 mai – după Liturghie,de la ora 15.00, va avea loc o procesiune cu moaştele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu -de la Patriarhie către biserica Domniţa Bălaşa, Piaţa Universităţii şi biserica Sf. Gheorghe Nou, unde moaștele vor fi depuse spre venerare.