Confidenţialitate

Oscar 2022: “CODA”, cel mai bun film. Gala, marcată de un incident: Deranjat de un comentariu la adresa soției sale, Will Smith l-a pălmuit pe scenă pe Chris Rock | VIDEO

“CODA” a triumfat în competiția celor mai bune filme la Gala Oscar, desfășurată, duminică seară, la Los Angeles.

Cu buget redus, pelicula urmărește o elevă de liceu ruptă între noua ei pasiune pentru cântat și familia sa, ai cărei membri sunt surzi și depind de ea pentru a comunica cu lumea.

Western întunecat și psihologic despre bărbații care nu își asumă sexualitatea, “The Power of the Dog” a câștigat premiul pentru regia semnată de Jane Campion.

Ceremonia Oscar a fost marcată de un incident.

Pentru o glumă făcută la adresa soției sale, Jada Pinkett-Smith, actorul Will Smith a urcat pe scenă l-a pălmuit pe Chris Rock, care o ironizase pe Jada Pinkett Smith, spunându-i că abia aşteaptă să o vadă jucând în continuarea filmului “G.I. Jane”, un lungmetraj regizat de Ridley Scott în 1997 şi în care rolul principal a fost jucat de Demi Moore.

Ulterior, la momentul acceptării premiului pentru cel mai bun actor în rol principal (“King Richard”), Will Smith a cerut scuze Academiei americane de film.

Chris Rock nu a depus plângere la poliție, potrivit BBC.

Jada Pinkett Smith apare în public cu craniul complet ras din 2021, după ce a anunţat că suferă de alopecie, o afecţiune care cauzează căderea părului.

 

Filmul spune povestea debutului surorilor Williams în tenis și a eforturilor depuse de tatăl acestora.

În deschiderea galei, regina muzicii pop Beyoncé a interpretat melodia “Be Alive”, de pe coloana sonoră a filmului.

În competiția rolurilor feminine principale a triumfat Jessica Chastain, de nerecunoscut în rolul ei de teleevanghelist din „În ochii lui Tammy Faye”. Pelicula a obținut și premiul pentru machiaj și coafură.

“Dune” și-a adjudecat trofeele pentru imegine, scenografie, efecte speciale și montaj.

“Cruella” s-a impus în competiția costumelor.

Competiția scenariilor originale a fost câștigată de drama “Belfast”, o evocare în alb-negru a unei copilării în mijlocul violențelor din Irlanda de Nord la sfârșitul anilor 1960.

Cel mai bun lungmetraj documentar a fost desemnat “Summer of Soul (…or, when the revolution could not be televised)”.

Billie Eillish și fratele său, Finneas O’Connell, au obținut Oscarul pentru cel mai bun cântec original, cu “No Time To Die”, de pe coloana sonoră a ultimului film din seria James Bond.