Oscar 2013: Ce ținute au purtat vedetele

Starurile au pășit pe covorul roșu cu haine în culori pale, griuri și străluciri metalice

Gala de decernare a premiilor Oscar a fost o nouă ocazie pentru ca vedetele să-și etaleze ținutele semnate de cele mai cunoscute case de modă.

Jennifer Lawrence, desemnată cea mai bună actriță într-un rol principal, în vârstă de 22 de ani, a uimit criticii de modă cu o rochie fără bretele semnată Dior, în stilul sirenă, de culoare albă, accesorizată cu un colier foarte lung care îi atârna pe spate.

Charlize Theron, ambasadoare a brandului Dior, a purtat o rochie fără bretele, albă, cu trenă, foarte decoltată.

Foarte populare anul acesta pe covorul roșu au fost rochiile la baza gâtului. Multe dintre vedete au optat pentru acest tip de ţinută pentru că alungeşte şi oferă senzaţia unei siluete slabe.

Actriţa Anne Hathaway, premiată şi ea cu Oscar pentru rolul secundar din Mizerabilii, a avut o astfel de rochie Prada, din satin roz. Aceasta a primit atât laude, cât și critici.

Amanda Seyfried a optat pentru acelaşi tip de rochie, însă în nuanţe de gri, marca Alexander McQueen.

Kristen Stewart a strălucit pe covorul roșu cu o rochie fără bretele, din dantelă crem, marca Reem Acra.

Vedeta din ‘The Master’, Amy Adams, a uimit audienţa cu o rochie fără bretele, cu fustă amplă din tul, într-o nuanţă pală de gri, marca Oscar de la Renta.

‘Nu au fost remarcate gafe anul acesta, toată lumea a dat dovadă de bun gust’, a spus Avril Graham, editor de modă la o publicație celebră.

Iar în rândul bărbaţilor, toţi foarte eleganţi, la costum, cu papion sau fără, s-a remarcat o tendinţă în creştere – bărbile.

Printre cei mai eleganţi s-au numărat George Clooney, Bradley Cooper, Ben Affleck şi Tommy Lee Jones.