Orlando Bloom, sărbătorit în Deşteptarea

Orlando Jonathan Blanchard Bloom s-a născut pe 13 ianuarie 1977.

George Zafiu şi Vlad Petreanu au vorbit marţi despre unul dintre cei mai apreciaţi actori ai momentului.

‘Astăzi, la rubrica născut de ziua lui, avem un actor britanic – foarte bun vorbitor al limbii franceze.

Cariera lui a cunoscut un boost – si chiar un bloom financiar – in 2001, cand a apărut in filmul Lord of The Rings – The Fellowship of The Ring. L-ai mai remarcat precis si-atunci cand a jucat alaturi de Johnny Depp in Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest

In afara de actorie, sarbatoritul nostru are aptitudini excelente in arta fotografică, olărit si sculptură.

O alta calitate a lui este aceea de a fi magnet pentru diverse accidente: inainte de a filma pentru Stapanul Inelelor a cazut de la etajul 3 si si-a rupt spatele, iar in timpul filmarilor si-a rupt o coasta cazand de pe cal. In rest, mai are la activ : fracturi la ambele picioare, un braţ accidentat,un accident la încheietura mâinii, un deget de la mână rupt, inca o fractura la un picioar iar capul şi l-a spart de 3 ori.

Se mai spune despre el ca adoră sporturile extreme, preferatele sale fiind snowbording-ul şi surfing-ul.

Inainte de a ajunge elful Legolas din Lord of the rings, cel născut astăzi a jucat teatru si chiar se spune despre el ca a scapat de problemele pe care le avea la materia citire, lecturand textele lui Shakespeare.

La final, va mai spunem ca tot in calitate de elf apare si in seria de filme Hobbit’, au descris Vlad şi George pe Orlando Boom.

În fiecare dimineaţă, în Deşteptarea, Vlad şi George vorbesc despre un aniversat al zilei. Dacă ascultătorii îl identifică corect, câştig un premiu oferit împreună cu editura Litera. Detalii despre concursul Născut de Ziua Lui găsiţi aici.