Confidenţialitate

Prima oară în istorie pe timp de pace, celebrul turneu de la Wimbledon ar urma să fie anulat

În Marea Britanie, situația nu va reveni la normal mai devreme șase luni, susțin autoritățile locale. Măsurile de izolare anunțate săptămâna trecute vor fi ridicate în timp după verificări din trei în trei săptămâni.

La Londra, celebrul Grand Slam Wimbledon ar urma să fie anulat pentru prima oară în istorie pe timp de pace, din cauza pandemiei de coronavirus, notează presa sportivă din Regat. Anunțul oficial va fi făcut miercuri.

Șefa adjunctă a serviciilor sanitare britanice susține că măsurile vizând limitarea răspândirii virusului vor fi reexaminate din trei în trei săptămâni pe o perioadă de “probabil şase luni” sau mai mult. Acest lucru “nu înseamnă însă că vom rămâne în izolare totală timp de şase luni”, a subliniat oficialul britanic.

Circuitele ATP şi WTA sunt suspendate până la data de 7 iunie.

Turneul de la Wimbledon ar fi trebuit să se dispute în perioada 29 iunie-12 iulie.

Simona Halep este deţinătoarea titlului în proba de simplu feminin la Wimbledon, după ce a învins-o în finala ediţiei de anul trecut pe Serena Williams.

Roland Garros a fost mutat în perioada 20 septembrie-4 octombrie, în timp ce turneul de la US Open a rămas programat în intervalul 31 august-13 septembrie.