Confidenţialitate

Organizatorii de evenimente, incluși în categoriile afectate de pandemie, primesc ajutor de la Stat | AUDIO

Organizatorii de evenimente au fost incluși în categoriile care au avut de suferit din cauza pandemiei de coronavirus. Drept urmare, pot primi sprijin financiar de la stat, alături de celelalte firme din domeniul HORECA, a decis azi Camera Deputaților.

Deputații au adoptat proiectul de lege care prevede sprijin financiar pentru firmele din domeniul HORECA, unde au fost incluși și organizatorii de evenimente. Peste 70.000 de beneficiari vor putea primi aceste ajutoare de stat.

Dezbaterile pe proiectul de lege au durat mai puțin de o jumătate de oră, timp în care partidele de la putere și cele din opoziție s-au contrat din nou:

”Domnul deputat Dancă Ionel, grupul PNL: Noi am salvat economia de la colaps și astăzi, iată, suntem campionii creșterii economice.

Domnul deputat Budăi Marius, grupul PSD: Dați banii la oameni dacă aveți creșteri economice.

Domnul deputat Karoly, grupul UDMR: Fac apel pe această cale ministerului de resort să facă demersuri cât mai repede să ajungă acești bani la beneficiari”.

Potrivit proiectului de lege adoptat de deputați, cu 303 de voturi pentru, firmele care vor primi sprijin de la stat, în limita plafonului de 1 milion 800 de mii de euro, pot achita obligaţii fiscale şi alte creanţe bugetare. Ei sunt obligați însă să mențină activitatea pentru cel puțin 6 luni de la data primei plăți. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, proiectul fiind adoptat de Senat la data de 22 martie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș

Foto: INQUAM/Octav Ganea