Confidenţialitate

Organizații civice și profesori, apel la PNL să nu îl desemneze pe Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației | AUDIO

Mai multe organizații civice și profesori universitari cer PNL să nu îl nominalizeze pe Sorin Cîmpeanu ministru al Educației.

Jurnalista Emilia Șercan, cea care de peste 10 ani dezavuează periodic lucrări de doctorat plagiate de înalți demnitari sau de șefi din domeniul siguranței naționale, spune că atunci când a mai condus Educația, Sorin Câmpeanu mai mult a stricat decât a ajutat învățământul.

În perioada în care domnul Cîmpeanu a fost ministru, a promovat acea ordonanță care a permis renunțarea la titlurile de doctor. Nu este singura măsură cel puțin discutabilă. Domnul Cîmpeanu s-a poziționat în ultimii ani ca un apărator al plagiatorilor.

Dumnealui a afirmat foarte recent că este un susținător al ideii de desființare a Consiliului pentru Atestarea Diplomelor și Certificatelor Universitare – CNATDCU.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În plus, spune jurnalista Emilia Șercan, Sorin Cîmpeanu este mult prea apropiat de grupări obscure asociate cu impostura academică:

Este membru în Academia de Științe ale Securității Naționale, fondată de Gabriel Oprea, o persoană care a rămas definitiv fără titlul de doctor și care, actual, are printre membrii ei persoane care au coordonate teze de doctorat plagiate sau chiar persoane asupra cărora planează suspiciuni de plagiat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sorin Cîmpeanu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.