Confidenţialitate

Organizația Romanian Bussines Leaders cere vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane | AUDIO

 

În contextul creșterii alarmante a cazurilor de Covid, organizația Romanian Bussines Leaders cere Guvernului măsuri mult mai ferme, după modelul țărilor europene care au aprobat vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane.

Toți angajații care intră în contact cu publicul ar trebui obligați să se vaccineze sau să se testeze pe banii lor, a spus la Europa FM, Felix Pătrășcanu, membru al board-ului Romanian Bussines Leaders.

”Trebuie să știm că economia nu mai are posibilitatea să mai treacă printr-o perioadă de lockdown. Sub nici o formă. Credem că, dacă niște state importante din Europa au luat asemenea măsuri, guvernul României poate să facă același pas. Obligativitatea personalului medical mi se pare de bun simț să fie și eu aș merge mai departe și aș spune ca toate serviciile care au legătură cu publicul ar trebui să ajungă la obligativitatea vaccinării. Și mai credem că toate testele care au fost până acum gratuite ar trebuie să devină obligatorii. Cine vrea o mai mare libertate și nu crede în vaccin, trebuie să plătească pentru acest lucru.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Felix Pătrășcanu este patronul unei firme de curierat. Florentina Mihăiță l-a întrebat dacă și curierii ar trebui obligați să se vaccineze:

”Da, sunt total de acord, pentru că, pe lângă a oferi niște servicii clienților mei, nu ne permitem să dăm mai departe, odată cu expediția respectivă, și un virus. Sub nici o formă.

Dumneavoastră, antreprenorii, v-ați confruntat cu un număr mare de angajați care nu s-au vaccinat până acum?

Da, din 3.500 de angajați din București s-au vaccinat doar 1.500, deși am adus o caravană aici în companie, medici, am făcut foarte multe campanii, tombole, zile libere, etc. Noi avem foarte mulți angajați din mediul rural, mai ales pe depozite, acolo e marea problemă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Romanian Bussines Leaders solicită, de asemenea, ca Biserica Ortodoxă Română și toate celelalte culte să se implice în campania de vaccinare astfel încât lumea să înțeleagă că e un simplu vaccin, iar de-a lungul timpului multe boli, precum poliomielita, au fost eradicate datorită vaccinării.

Florentina Mihăiță