Confidenţialitate

Ordonanțe pentru gestionarea crizei epidemice, adoptate de guvern

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi seară, ordonanţa de urgenţă care prevede că persoanele confirmate cu virusul SARS-CoV-2, dar care sunt asimptomatice, alături de cele care prezintă simptome, dar fără comorbidităţi, vor fi tratate la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie. OUG modifică legea 136.

“O dată vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a-şi putea face tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi”, a explicat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, în debutul ședințe de guvern.

Guvernul a adoptat, totodată, Ordonanţa de Urgenţă pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru părinţi în vederea supravegherii copiilor, în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa efectivă a copiilor în unităţile de învăţământ şi în unităţile de educaţie timpurie antepreşcolară, ca urmare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.