Confidenţialitate

Ordonanța de urgență prin care sunt înghețate tarifele asigurărilor RCA, publicată luni după-amiază în Monitorul Oficial

Ordonanţa de urgenţă prin care sunt înghețate prețurile pentru asigurările RCA va fi publicată în această după-amiază în Monitorul Oficial.

Aprobată săptămâna trecută de Guvern, ordonanța va produce efecte în 30 de zile de la publicare.

Întârzierea a fost cauzată de faptul că au fost necesare unele avize de la Consilul Legislativ, care au fost acordate la începutul acestei săptămâni, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Textul ordonanței a fost publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor după care a fost trimisă la Consiliul Legislativ de unde trebuia să vină nişte avize. Au venit azi şi ordonanța se va publica în maxim 2-3 ore. Va fi publicată azi în Monitorul Oficial fără modificări de fond. Nu se putea publica fără aceste avize care au trebuit luate după week-end”. Liviu Iolu, purtător de cuvânt al Guvernului


Ordonanța prevede înghețarea prețurilor pentru Asigurările de răspundere civilă auto – RCA.

În următoarea lună se va stabili exact nivelul la care vor fi plafonate prețurile. În urma unor negocieri se va stabili un preț de referință pentru fiecare categorie iar prețul de referință se va fixa în urma unor negocieri între transportatori și Autoritatea de Supraveghere Financiară.

 


„În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ASF va stabili tarifele de primă (maxime) pe categorii de vehicule ce urmează a se aplica de către societăţile de asigurare RCA”proiectul OUG privind tarifele RCA


Guvernul a aprobat ordonanța joi, 15 septembrie, chiar în ziua în care câteva mii de persoane au participat la un miting în Piața Victoriei, organizat de patru patronate ale transportatorilor. Șoferi de camioane, autobuze și taxiuri, veniți în fața Guvernului cu autovehiculele, au cerut Guvernului pentru a opri creșterea prețurilor pentru tarifele RCA.

Tot joi, după o discuție purtată de transportatori cu reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară s-a stabilit ca preţul maxim al unei asigurări RCA să fie de 7500 de lei, pentru un TIR de peste 16 tone.