Confidenţialitate

Ordonanța care prevede majorarea indemnizațiilor demnitarilor ajunge pe masa procurorilor DNA

Confederația “Cartel Alfa” a depus o plângere penală în care acuză persoanele care au semnat actul normativ că au încălcat prevederile din Legea salarizării unitare.

În același timp, sindicaliștii au transmis o scrisoare deschisă parlamentarilor, cărora le solicită să blocheze prin votul lor adoptarea actului normativ.

În altă ordine de idei, Ministerul Muncii a început discuțiile pe tema unei noi Legi a Salarizării, care ar urma să reașeze veniturile angajaților din sectorul public. Potrivit ministrului Rovana Plumb, actul normativ ar trebui să fie gata până în luna septembrie. ”Este un termen optimist”, consideră sindicatele.

Potrivit Ministerului Muncii, salariul minim în sistemul bugetar ar urma să fie de 1.200 de lei, iar salariul maxim va fi egal cu cel al preşedintelui instanței supreme. Ministrul Rovana Plumb a precizat că salariul brut al preşedintelui Înaltei Curţi este 21.500 de lei.

O altă noutate: a fost introdus criteriul de performanţă. În rest, salarizarea va fi aşezată în funcţie de studiile fiecărei persoane care lucrează în sistemul bugetar.