Ordonanța 14, în dezbaterea deputaților

Abrogarea controversatei ordonanţe de urgență 13 – cea prin care Puterea a încercat să modifice legislația penală fără dezbatere, declanşând ample proteste de stradă în ultimele săptămâni – intră în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Primele discuții sunt programate, astăzi, în comisia juridică.

Anterior, Senatul a votat în unanimitate în favoarea adoptării ordonanţei 14, document prin care executivul condus de Sorin Grindeanu a anulat grăbitele schimbări la codurile penale, a încercat să calmeze strada şi opoziția politică.

Săptămâna aceasta, ar urma să aflăm şi numele noului ministru al Justiţiei. Pe fondul demonstrațiilor, Florin Iordache a fost silit să demisioneze. Social-democratul iniţiase proiectul pentru dezincriminarea abuzului în serviciu, invocând recomandări ale Curții Constituționale.

Aseară, într-o emisiune tv, șeful PSD, Liviu Dragnea, spunea că miercuri sunt programate discuţii în cadrul coaliţiei de guvernare.

Este aşteptat un nou titular şi la Ministerul Mediului de Afaceri, post pe care tânărul Florin Jianu l-a părăsit, considerând că guvernul din care a făcut parte pentru o lună şi-a pierdut legitimitatea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS