Ordonanța 14, aprobată în Parlament. Ordonanța 13 a fost respinsă

Camera Deputaților a adoptat, marţi, cu 292 de voturi “pentru” şi o abţinere, legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată ordonanța 13 de modificare a codurilor penale.

Tot deputații au votat la scurt timp și Legea de respingere a OUG 13, care a întrunit 291 de voturi “pentru” şi trei abţineri.

 

Ședința de plen a fost condusă de vicepreşedintele Petru Vlase.

Preşedintele Camerei Deputaților, liderul PSD, Liviu Dragnea a lipsit de la votul celor două proiecte de lege, gestul său fiind sancţionat de liderul interimar al PNL, Raluca Turcan.

“Mă uit cu atenţie în sală şi nu văd o persoană care ar fi putut să se exprime pe acest vot şi anume cel care v-a adus în acestă situaţie, Liviu Dragnea. Probabil că i-ar fi tremurat mânuţa dacă ar fi votat aceste două proiecte de lege. Astăzi pare că s-a încheiat epopeea celor două OUG, 13 şi 14 şi că a fost corectată o greşeală (…) O greşeală a spus premierul Grindeanu, la Bruxelles, că a fost OUG 13, însă, în ţară a spus cu totul altceva”, a spus, după vot, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

Raluca Turcan a spus că este nevoie acum şi de demisia Guvernului Grindeanu.

“Asta este soluţia ca partenerii noştri internaţionali să aibă încredere, să primească cu optimism şi speranţă că România este un partener loial, solid. Aţi încheiat epopeea, nu uitaţi, faceţi presiune pe Guvernul dumneavoastră, că tot şi-a recunoscut la Bruxelles greşeală, să demisioneze”, le-a spus Raluca Turcan parlamentarilor.

Camera Deputaţilor este forul decizional în cazul acestor legi.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS