Confidenţialitate

Orban: Următoarea creştere a alocaţiilor, la 1 ianuarie 2022 | AUDIO

Liderul liberal Ludovic Orban a anunțat, luni, că următoarea creştere a alocaţiilor pentru copii va fi făcută 1 ianuarie 2022.

“Coaliţia îşi menţine angajamentul de a realiza dublarea alocaţiilor conform legii. Am stabilit să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi de la 1 ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanţei care a trecut de Senat şi e în dezbatere la Camera Deputaţilor. (…) În cazul în care va fi atacată la Curte (legea – n.red), Guvernul trebuie să fie pregătit să emită ordonanţă de urgenţă”, a declarat fruntașul PNL la finalul şedinţei Coaliţiei de guvernare.

Ludovic Orban a amintit că bugetul de stat se alcătuieşte pe baza legislaţiei aflate în vigoare.

“Banii respectivi cu siguranţă la rectificarea bugetară o să fie alocaţi spre zone unde sunt necesari – cheltuieli în investiţii, sănătate, educaţie. (…) Menţinem acea majorare care este stabilită prin legea care a fost adoptată în Parlament, a fost etapizată şi vor creşte de la 1 ianuarie 2022, prima tranşă. Urmează să decidem în funcţie de resursele bugetare care va fi ultima tranşă”, a adăugat șeful PNL.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Opoziția social-democrată critică amânarea.

Conducerea PSD se reunește, marți, în ședință. Moțiunea de cenzură împotriva cabinetului Cîțu va fi principala temă a discuțiilor.