Confidenţialitate

Orban: Singura soluţie este refacerea coaliţiei de guvernare

Preşedintele PNL consideră că singura soluţie pentru depăşirea crizei politice şi guvernamentale pe care o traversează România este refacerea coaliţiei de guvernare formate după alegerile parlamentare.

În opinia lui Ludovic Orban, un executiv minoritar nu poate face cu adevărat reformă şi nu-şi poate duce la îndeplinire programul, subliniind că pentru aceste lucruri este nevoie de o majoritate parlamentară, iar fără USR PLUS nu există o majoritate parlamentară “decentă”.

“Problema esenţială este că avem o criză guvernamentală şi o criză politică. Niciuna din aceste mari probleme nu poate fi rezolvată fără să existe un Guvern stabil, un Guvern care să beneficieze de majoritate în Parlament, o majoritate clară, transparentă şi o majoritate care să fie formată din partide onorabile, care într-adevăr să aibă capacitatea să implementeze un program de guvernare care să răspundă la toate aceste provocări şi mai ales să facă marile reforme. Din punctul meu de vedere nu există decât o singură soluţie pentru PNL şi anume refacerea coaliţiei de guvernare care s-a format după alegerile parlamentare. Asta e soluţia, din moment ce USR PLUS a pus condiţia foarte clară. Cu cât se soluţionează mai repede această criză, cu atât este mai bine pentru România”, a afirmat frutașul liberal miercuri, la B1 TV.

Liderul PNL a menţionat că, dacă îşi va menţine funcţia de preşedinte al partidului în urma Congresului PNL de pe 25 septembrie, ar reface coaliţia în maximum 48 de ore.

Ludovic Orban a mai spus că, în condiţiile în care Florin Cîţu râmâne la putere, o face “din mila PSD” şi pe baza sprijinului netransparent al acestui partid.

Potrivit lui, cea mai mare catastrofă pentru România ar fi o eventuală refacere a USL, susţinând că personal exclude orice colaborarea cu PSD, despre care crede că “a avut ca agendă ascunsă să ţină România în sărăcie”.

Întrebat despre o răcire a relaţiilor dintre el şi Klaus Iohannis, Ludovic Orban a sublinat că este “în comunicare” cu preşedintele României, apreciind că relaţia sa cu şeful statului nu s-a deteriorat.