Orban: Săptămâna viitoare, adoptăm proiectul prin care stabilim data alegerilor locale | VIDEO

Premierul a anunţat, sâmbătă că Guvernul va adopta, săptămâna viitoare, proiectul de lege prin care va stabili data alegerilor locale.

Aflat la Suceava, Ludovic Orban și-a exprimat speranța că rata de răspândire a noului coronavirus va scădea până în toamnă.

“Propunerea noastră pentru data alegerilor va fi 27 septembrie. După promulgarea legii de prelungire a mandatelor adoptată de Parlament, în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare vom adopta proiectul de lege prin care vom stabili data alegerilor, vom propune data alegerilor 27 septembrie şi evident o serie de alte măsuri, dintre care unele din măsuri sunt legate şi de o protecţie a persoanelor implicate în procesul electoral”, a declarat șeful executivului.

Ludovic Orban consideră că liderii opoziției “îndeamnă cetăţenii români la nerespectarea măsurilor de siguranţă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Obiectivul nostru este să reducem nivelul de răspândire. Poate acuma, când se vede că a crescut numărul de îmbolnăviri… sigur, nu a crescut atât de îngrijorător cum încearcă unii. Alţii, de două luni de zile vorbesc, în special lideri din Opoziţie, vorbesc despre faptul că e o întreagă paranoie cu acest virus care e o gripă şi îndeamnă cetăţenii români la nerespectarea măsurilor de siguranţă. Eu cred că soluţia este ca românii să respecte regulile în condiţiile date”, a adăugat premierul.

Potrivit lui, dacă rata de transmitere a virusului în comunitate se va menţine la nivelul actual, localelempot fi organizate.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat, vineri, că a elaborat proiectul de lege pentru stabilirea datei alegerilor locale, actul normativ fiind necesar să intre în vigoare cel târziu la 29 iulie. Pentru a fi respectate prevederile legale, AEP propune 27 septembrie data alegerilor locale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS