Confidenţialitate

Orban: PSD nu are cu cine să facă majoritate, e izolat politic

Președintele Partidului Național Liberal consideră că opoziția social-democrată se află într-o stare de “izolare politică”.

Potrivit lui Ludovic Orban, PSD “trebuie să stea departe de putere”.

“PSD astăzi n-are cu cine să facă majoritate, după părerea mea. Este într-o stare de izolare politică şi e normal să fie aşa. După ultimii şapte ani de guvernare, între 2012 şi 2019, PSD este normal să fie în izolare politică, pentru că trebuie să treacă cât mai departe de putere. La relele pe care le-a făcut României în aceşti şapte ani, PSD trebuie să stea departe de putere o anumită perioadă de timp”, a declarat premierul, joi seară, la B1 TV.

“După părerea mea, PSD trebuie să stea departe de putere cel puţin încă 10 ani de zile, dacă nu şi mai mult. Destul rău au făcut României în 30 de ani – au blocat orice dezvoltare, ne-au stricat toate relaţiile, n-am putut să fructificăm toate avantajele prezenţei în UE, Parteneriatului Strategic cu SUA, prezenţei în NATO, să valorificăm o mulţime de alte oportunităţi în toată această perioadă. PSD a ţinut România pe loc. Mai mult decât atât, a distrus în mare parte multe sisteme publice din România şi a blocat orice fel de reformă, orice fel de modernizare, fiind practic un partid al sărăciei, care se simte bine acolo unde oamenii sunt săraci. Noi ne dorim ca niciun român să nu mai fie sărac”, a susţinut liderul PNL.

Ludovic Orban este de părere că, dacă va face vreo înţelegere cu PSD, USR “se sinucide” politic.