Confidenţialitate

Orban: PNL nu va vota moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii | VIDEO

Partidul Naţional Liberal anunță că nu va vota moţiunea depusă de opoziția social-democrată împotriva ministrului Sănătăţii.

“Există un principiu elementar al solidarităţii guvernamentale şi, în mod evident, Partidul Naţional Liberal nu va vota moţiunea depusă de PSD împotriva colegului nostru de coaliţie care girează poziţia de ministru al Sănătăţii. De altfel, mi se pare ridicol să vii să depui o moţiune după o lună de mandat, în condiţiile în care cred că e nevoie de o durată minimă de timp pentru a face o primă evaluare privind activitatea unui ministru”, a spus liderul PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al formațiunii.

Întrebat ce şanse ar avea să treacă o moţiune de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîţu, liberalul a afirmat că aceasta este “egală aproape cu zero”.

PSD a depus, pe 10 februarie, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă împotriva ministrului Vlad Voiculescu, intitulată “Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”.

Moţiunea va fi dezbătută luni şi supusă votului miercuri.