Confidenţialitate

Orban: Odată depusă, o moţiune de cenzură nu poate fi oprită

Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat, luni, referindu-se la moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR împotriva premierului Florin Cîţu, că o moţiune de cenzură odată depusă nu poate fi oprită.

Ludovic Orban a menţionat, în cadrul unei emisiuni la Realitatea Plus, că o majoritate din birourile permanente reunite, cu sprijinul PSD, blochează programarea zilei de dezbatere şi vot folosind ca pretext un conflict juridic de natură constituţională, care a fost declanşat de premierul Florin Cîţu.

“Curtea Constituţională a decis foarte clar pe tema aceasta: o moţiune de cenzură odată depusă nu poate fi oprită. Ea trebuie să se deruleze conform procedurilor. Există decizii ale curţii Constituţionale, inclusiv pe interpretarea termenului de după trei zile, termenul constituţional – după trei zile de la citire, în care se spune foarte clar că nu poată să intervină procrastinarea, adică amânarea nejustificată, că trebuie programată cu celeritate. Nu poate fi programată înainte de trei zile, dar nici să stai două săptămâni după trei zile. (…) Nu se respectă Constituţia, ăsta este adevărul”, a explicat Ludovic Orban.

Liderul liberal a mai adăugat că nu înţelege această tergiversare şi că toată lumea bănuieşte că are o legătură cu Congresul PNL din 25 septembrie.

Ludovic Orban și Florin Cîțu sunt contracandidați la șefia formațiunii.