Orban: Alegerile parlamentare trebuie să fie pe 6 decembrie

Alegerile parlamentare trebuie să fie, conform prevederilor constituționale, pe 6 decembrie, le-a transmis Ludovic Orban parlamentarilor.

PSD, ALDE și UDMR au depus un proiect de lege privind data alegerilor parlamentare, care ar trebui organizate în intervalul 6 decembrie – 15 martie 2021.

„În urma deciziei CCR, care e destul de ciudată, reiese cumva că poate și Guvernul, și Parlamentul să stabilească data alegerilor, dar că cel care decide este Parlamentul. Dacă așa a decis CCR, mai mult ca sigur că Parlamentul va vrea să stabilească data alegerilor parlamentare. Eu le spun doar atât: alegerile parlamentare trebuie să fie, conform prevederilor constituționale, pe 6 decembrie. Este data care se încadrează din toate punctele de vedere cu prevederile constituționale și cu necesitățile legate de finalizarea mandatului actualului Parlament”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Potrivit expunerii de motive a unui proiect depus marți la Senat de Marcel Ciolacu (PSD), Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) și Cseke Attila (UDMR), data limită pentru organizarea urmatoarelor alegeri parlamentare este data de 15 martie 2021, dar nu mai devreme de 6 decembrie 2020.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS