Confidenţialitate

Orașul Sydney din Australia a intrat în carantină

După creșterer numărului de infectări cu varianta Delta a coronavirusului, autoritățile din Australia au decis ca orașul Sydney să intre în carantină.

Măsura fusese aprobată inițial doar pentru 4 cartiere ale orașului.

În Sydney, oraș cu peste 5 milioane de locuitori, viața revenise aproape la normal, dar în ultima săptămână, peste 80 de locuitori au fost depistați cu noul coronavirus. Toți au legătură cu un șofer care i-a condus pe reprezentanții companiilor aeriene de la aeroportul din Sydney la hotelurile de carantină, precizează postul de televiziune France24.

În aceste condițiile, autoritățile au decis intrarea întregului oraș în carantină. Timp de două săptămâni, nimeni nu mai are voie să iasă din casă decât pentru a-și cumpăra bunuri de strictă necesitate, pentru a merge la medic sau la serviciu, dacă nu pot lucra de acasă.

De asemenea, cei care au vizitat Sydney sunt obligați să intre în carantină pentru 14 zile. Autoritățile spun că transmisibilitatea variantei Delta a coronavirusului este cel puțin dublă față de variantele precedente și se așteaptă la o creștere a numărului de îmbolnăviri.

De la debutul pandemiei și până acum, în Australia, țară cu 25 de milioane de locuitori, au fost 30.000 de cazuri COVID-19 și peste 1000 de decese.