Confidenţialitate

Oradea: Organizatorii paradei LGBT trebuie să mute evenimentul după presiunile făcute de o organizație bisericească | AUDIO

La Oradea, inițiativa comunității LGBT de a organiza evenimente specifice se lovește de reticență. Organizatorii sunt nevoiți să mute evenimentul – prevăzut inițial a avea loc în centrul Oradei – după ce o organizație bisericească a făcut presiuni în acest sens.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În premieră la Oradea, manifestările LGBT, se organizează în perioada 7-13 august. Vor fi discuţii, expoziţii, proiecţii de filme şi concerte. Nu se va face, în schimb, vreo paradă a membrilor comunității, cum se obişnuieşte în marile orașe.

Potrivit publicației locale bihoreanu.ro, au fost lansate petiţii online pentru ca evenimentul să nu se ţină. Una lansată, de pildă, de Asociaţia Sfânta Treime Oradea, a adunat aproape 9.000 de semnături pe platforma petititeonline.com.

Ca urmare, evenimentele au fost mutate într-o altă locație.

Evenimente ale comunităților gay a avut loc și în București, la sfârșitul lunii trecute. Au participat, pe parcursul unei săptămâni, zeci de mii de persoane.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: A fost închis restaurantul din Sinaia în care 9 copii au mâncat și au făcut toxiinfecție alimentară | AUDIO