Ora Pamantului va fi sarbatorita in zeci de orase din tara

Luminile se vor stinge pe 28 martie, în intervalul orar 20.30 şi 21.30, în zeci de oraşe din toată ţara, precum şi în instituţii şi companii. În București, de exemplu, va fi beznă la Casa Poporului, Opera Naţională sau la Ateneu.

Cu acest prilej vor fi și foarte multe acțiuni, între care o alergare nocturnă în Herăstrău, o tură de 16 km cu bicicleta cu plecare din Parcul Izvor sau o plimbare simbolică prin oraş.

Un cros ciclist este organizat și în Bistriţa, unde vor fi lansate lampioane, în vreme ce la Timişoara, vor fi concerte, iar dacă cerul va fi senin, vor avea loc observaţii astronomice.

În Satu Mare, participanții sunt invitați să deseneze pe asfalt. De asemenea, un lanţ uman va înconjura parcul central. La Alba-Iulia va fi organizat un tur al Cetăţii Alba Carolina, inclusiv pe bicicletă, iar la Constanța vor fi aprinse lumânări în Parcul Tăbăcărie.

La Piatra Neamţ, oamenii sunt invitați să vină cu felinare, lantern și candele în Piaţa ‘Curtea Domnească’, iar în Sighișoara, în faţa Turnului cu Ceas, participanții vor asista la un concert al Fanfarei orașului și la o paradă a ţinutelor realizate din materiale reciclabile.