Opt mii de persoane din 50 de tari la Maratonul International Bucuresti (AUDIO)

Competitia are loc în acest weekend în Capitală

Traseul urmat de participanții la maraton nu se întinde nici anul acesta pe 42 de kilometri, deoarece nu s-a putut amenaja un circuit până în zona de nord a Capitalei – au anunțat organizatorii.

Așa că toți cei 8 mii de concurenți vor porni ca și anul trecut din fața Casei Poporului pe traseul Bulevardul Unirii – Bulevardul Decebal – Piața Muncii – Arena Națională – revenire spre Parlament – Palatul de Justiție – Calea Victoriei – Splaiul Independenței cu întoarcere la Eroilor și revenire prin Bulevardul Libertății la Casa Poporului.

Pe tot acest traseu, circulația va fi oprită duminică între orele 6.30 și 16.00, iar sâmbătă șoferii nu au voie să circule pe bulevardul Unirii între Piața Constituției și intersecția cu Regina Maria, între orele 8.00-14.00.

La competiție, s-au înscris concurenți din 50 de țări, printre care și sportivi de elită din Kenya.

Sâmbătă, începând cu 10.30 și cei mici sunt invitați să alerge la Cursa Copiilor, care se desfășoară pe categorii de vârstă, având startul în Piața Constituției.

La 12.30, urmează cursa Jogging în scutece, la care părinții vor alerga pe o distanță de 800 de metri, împingând căruciorul copiilor. Pentru a se evita accidentările, premiile se vor acorda prin tragere la sorți și nu în funcție de viteză.