Opt case ridicate în 5 zile pentru familiile cu venituri mici din Bacău

Habitat for Humanity România celebrează Ziua Mondială a Locuirii, declarată de ONU, prin evenimentul BIG BUILD.

În doar cinci zile, între 5 și 9 octombrie, asociația va ridica opt case pentru familii cu venituri mici din Bacău. La construcția locuințelor participă aproximativ 200 de voluntari din SUA, Irlanda de Nord, Slovacia, din companiile românești și personalități.

Partenerul principal al evenimentului este Dedeman, care sprijină misiunea Habitat for Humanity, de a eradica locuirea sărăcăcioasă, încă din 2005, prin importante donații în materiale și bani.

Cele opt locuințe sunt construite în Cartierul Izvoare din Bacău, în sistem duplex, și au două dormitoare, o bucătărie, un living și o toaletă.

Familiile care vor beneficia de locuințelele noi din Bacău trebuie să fie in situatia de a avea nevoie de o locuință decentă, să muncească alaturi de voluntari la propria casă și să returneze către Habitat for Humanity România costul casei la prețul materialelor de construcție, pe o perioadă de 20 de ani, în rate lunare fără dobândă, fără profit.

Sistemul Habitat for Humanity, dezvoltat de 39 de ani în 70 de țări din întreaga lume, responsabilizează familiile pe care le ajuta și asigură fondurile pentru construcția de locuințe pentru familii dezavantajate.