Oprah Winfrey, sărbătorită în Deşteptarea

Vedeta TV Oprah Winfrey, desemnată de revista Forbes cea mai influentă celebritate din lume în 2013, a fost sărbătorita matinalilor Europa FM, joi, în Deşteptarea.

Prezentatoarea şi realizatoarea TV Oprah Winfrey a fpst sărbătorita zilei aleasă de Vlad Petreanu şi George Zafiu pentru rubrica Născut de Ziua lui.

‘Astăzi, la Născut de ziua lui, avem o personalitate uriașă a televiziunii americane: o sărbătorim pe cea poreclită Lady O și The Queen of All Media.

Eroina noastră, înainte de a face bani frumoși din televiziune, a lucrat la un program matinal de radio.

Este considerată cea mai bogată femeie de culoare din lume, Forbes îi estimează averea la circa 3 miliarde de dolari. Averea ei cea mai mare este însă cota de popularitate printre telespectatorii americani, datorită emisiunii pe care a realizat-o din 1986 până în 2011. Cea născută azi l-a intervievat în 1993 pe Michael Jackson, iar interviul pe care l-a realizat cu acesta a devenit al patrulea cel mai vizionat eveniment din istoria televiziunii americane, avand o audienta de 100 de milioane de telespectatori.

În 2013 a apărut intr-un film de excepție: Majordomul , pelicula urmărind viața unui fost angajat al Casei Albe. Apropo, de Casa Albă, personajul nostru de astăzi a facut parte din randul sustinatorilor lui Barack Obama la alegerile prezidentiale din State.

Ultimul indiciu: în tinerețe a fost încoronată Miss Black Tennessee’, i-au schiţat portretul Vlad şi George, în Deşteptarea.

Oprah Winfrey, în vârstă de 61 de ani, este supranumită ‘regina talk show-urilor’ datorită emisiunii sale ‘The Oprah Winfrey Show’, care a debutat în anii 1980. De-a lungul anilor, Oprah a atras o audienţă de peste 16 milioane de telespectatori, iar emisiunea ei primea un milion de dolari pentru fiecare 30 de secunde de publicitate difuzate în timpul show-ului.

În prezent, conform revistei Forbes, Oprah Winfrey este cea mai bogată femeie de culoare din lume, cu o avere personală cotată la 1,5 miliarde de dolari.

De la 1 ianuarie 2011, Oprah Winfrey a devenit preşedintele postului de televiziune OWN, cu programe produse de Harpo Productions şi Discovery Communications. În august 2013, acest post TV era urmărit de peste 83 de milioane de telespectatori din Statele Unite ale Americii.