Confidenţialitate

Opoziția cere demisia ministrului agriculturii, care a spus că „Porcii sunt sacrificați ca la Auschwitz”

Mișcarea România Împreună și PNL cer demisia imediată a ministrului Agriculturii, Petre Daea, după ce acesta a comparat incinerarea porcilor cu Holocaustul.

Petre Daea a spus că porcii infestaţi cu pestă porcină africană sunt ucişi ca la Auschwitz.

„Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă şi se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei, să stai cu 2000-3000 de porci care trebuie sacrificaţi zilnic”, a spus ministrul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Platforma fostului premier,Dacian Cioloș, Mișcarea România Împreună susține că mesajul ministrului Petre Daea este incalificabil și cere demisia imediată sau demiterea de urgență a acestuia.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, afirmă că ministrul Agriculturii, Petre Daea, trebuie să demisioneze şi să ceară scuze victimelor Holocaustului, catalogând drept “intolerabilă” “comparaţia victimelor de la Auschwitz cu incinerarea animalelor”.

“Astăzi, la prima oră, ministrul Agriculturii, Petre Daea, trebuie să-şi prezinte demisia şi să ceară scuze public victimelor Holocaustului de la Auschwitz. În caz contrar, o somăm pe doamna prim-ministru Viorica Dăncilă să îl demită urgent. Comparaţia victimelor de la Auschwitz cu incinerarea animalelor este intolerabilă şi trebuie sancţionată public imediat”, a scris, joi, Dancă pe Facebook.

Vă reamintim este Stare de alertă în județul Brăila unde au fost raportate 10 focare de pestă porcină. Mii de animale au fost sacrificate. Și în ialomita au fost confirmate încă 2 focare iar în Bihor 18 .

În Timiș, cei care au porci în gospodării au fost atenţionaţi să ţină animalele izolate în adăposturi, pentru a nu se contamina cu virusul pestei porcine care se manifestă în Bihor.

Medicii veterinari fac verificări în vama Giurgiu-Ruse.

Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România estimează că pagubele care se prefigurează ca urmare a evoluţiei în România a virusului pestei porcine africane (PPA) sunt de sute de milioane de euro, ajungând la miliarde de euro, însă subliniază că accestea însă pot fi acoperite din bugetul UE.