Confidenţialitate

Opoziţia a prezentat moţiunea de cenzură în plenul parlamentului

Un Guvern incompetent şi antieuropean – aşa a fost descris Guvernul Dăncilă de la tribuna parlamentului, în 20 de minute, cât a fost citită moţiunea de cenzură.

Senatorul PNL, Sorin Câţu, a cerut parlamentarilor să voteze – citez – demiterea „celui mai nociv guvern al României”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Opoziţia a prezentat eşecurile guvernării Dăncilă.

Au fost trecute în revistă lipsa investiţiilor în infrastructură, în educaţie şi sănătate, acordarea pensiilor speciale dar şi lipsa şefilor competenţi din instituţiile statului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Senatorul PNL, Sorin Câţu, a spus, de-asemenea, că măsurile luate de guvern au dus la scumpirea vieţii românilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Semnatarii afirmă că, în cazul demiterii, viitorul cabinet va fi unul cu doar 15 portofolii.

Ar fi nevoie, de asemenea, de un nou program de guvernare.

Titlul moțiunii este “Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă”!

Semnatarii afirmă că, în cazul demiterii, viitorul cabinet va fi unul cu doar 15 portofolii. Ar fi nevoie, de asemenea, de un nou program de guvernare.

Opoziţia propune investiţii publice majore, prin utilizarea fondurilor europene şi susţine că producţia şi exporturile ar trebui să susţină creşterea economică.

Iniţiatorii recunosc că Guvernul Dăncilă trece printr+o perioadă economică favorabilă, cu ritmuri de creştere importante, dar adaugă că echipa de la Palatul Victoria nu a pornit nici un proiect major de infrastructură.

“Autostrada Unirii, Autostrada Moldovei, cea a Olteniei sau Autostrada Sibiu-Piteşti nu au avansat nici măcar cu un singur centimetru sub guvernarea PSD. Pe calea ferată trenurile deraiază aproape săptămînal din cauza infrastructurii degradate, iar viteza de deplasare a trenurilor a ajuns sub cea a trotinetelor electrice”.

Semnatarii mai susţin că Executivul a “gonit” investitorii privaţi din economie, critică situaţia din educaţie şi sănătate și reclamă modul în care sunt conduse televiziunea şi radioul publice.