Operele lui Andy Warhol, vândute la o licitaţie online

‘Părintele’ curentului pop-art a strâns o impresionantă sumă la o licitaţie online organizată de casa Christie’s New York.

O litografie color care reprezintă o imagine a buzelor celebrei actriţe Marilyn Monroe, realizată în 1964 şi intitulată ‘I love your kiss forever forever’, a fost piesa centrală a acestei licitaţii şi a fost achiziţionată cu 90.000 de dolari.

La această licitaţie, care a durat o săptămână şi s-a încheiat marţi, vânzările realizate au depăşit de două ori estimările specialiştilor casei Christie’s. Cele 125 de opere propuse au atras 263 de ofertanţi din 36 de ţări.

Anumite opere erau estimate doar la 600 de dolari la începutul licitaţiei. Pe 12 noiembrie 2012, ediţia inaugurală a licitaţiilor online dedicate artistului american, organizată la New York, a generat încasări de 17 milioane de dolari.

Licitaţia din această săptămână reprezintă primul eveniment din acest an dedicat unuia dintre cei mai cunoscuţi artişti din secolul al XX-lea, a cărui operă rămâne însă controversată.

În total, operele au fost vândute cu 2,3 milioane de dolari, la o licitaţie online organizată de casa Christie’s la New York.