Opere de artă realizate din dolari americani – GALERIE FOTO

Între politică şi bani există o legătură care nu poate fi contestată de nimeni, iar un artist american a reuşit să îşi facă un nume din realizarea unor portrete ale politicienilor folosind dolari americani.

Mark Wagner este artistul care a reuşit să realizeze colaje folosind bancnote de un dolar sau bucăţi din ele, potrivit CNN.

Artistul le transformă în portrete de politicieni, creaturi mitice sau chiar în scene fantastice, creând, astfel, adevărate opere de artă.

„Banii sunt percepuţi în diferite moduri de oameni, dar sunt întotdeauna un subiect de discuţie.

Însă, atunci când îi întrebi Ce sunt banii?, mulţi dintre ei nu îţi pot oferi un răspuns bun, iar eu încerc să le ofer răspunsuri prin opera mea”, a spus Mark Wagner.

mark wagner arta din bani (10)

Deşi acesta obişnuia să folosească şi alte tipuri de hârtie, în ultimii zece ani, s-a axat doar pe bancnote pentru a-şi realiza colajele, spunând că ele sunt „cel mai obişnuit tip de hârtie pe care-l poate găsi”.

mark wagner arta din bani (15)

„Partea mea favorită, care este atât de mică, este reverul drept al preşedintelui Washington. Una singură nu înseamnă nimic, dar dacă strângi 1.000 de astfel de bucăţi şi le lipeşti obţii o textură extraordinară”, susţine artistul.

mark wagner arta din bani (11)

În perioada 8 septembrie – 15 octombrie, artistul va prezenta portretele politicienilor şi celelalte opere de artă într-o expoziţie intitulată „Numele meu este Mark Wagner şi sunt de acord cu acest mesaj”.

mark wagner arta din bani (9)

Expoziţia va avea loc la Galeria Pavel Zoubok din New York.

mark wagner arta din bani (12)

Foto: markwagnerinc.com

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS