Operatorii din transport ar putea creste tarifele

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri a anunțat că această măsură se impune după ce autoritățile din Franța și Belgia au stabilit că nu le vor mai permite șoferilor de camioane să doarmă în cabina vehiculului.

Șoferii de camioane care își efectuează perioada de repaus săptămânală în cabina vehiculului riscă să fie amendați cu1800 de euro în Belgia și cu 30 de mii de euro în Franța. În plus, administratorul firmei de transport riscă un an de închisoare.

Așa că Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România îi sfătuiește pe operatorii de transport să evite perioada de repaus în cele două state. În caz contrar, vor fi nevoiți să crească tarifele. Și asta pentru că firma este obligată să suporte costurile pentru cazarea șoferilor dar și cele aferente parcărilor păzite pentru ca mărfurile transportate să fie în siguranță.

Transportatarii iau în calcul și o soluție temporară. Ca șoferii să doarmă în cort, lângă vehicul. Rămâne de văzut dacă autoritățile din Franța și Belgia vor fi de acord.