Operațiunea “Ramură de măslin”: Turcia intervine în nordul Siriei, YPG răspunde cu tiruri cu rachete

O persoană a murit şi alte 32 au fost rănite, duminică, din cauza tirurilor cu rachete trase asupra oraşului turc Reyhanli – situat la frontiera cu Siria, în provincia Hatay, anunță agențiile FP şi Reuters.

Atacul vine după ce militari turci au intrat în nordul Siriei. A fosta doua zi a unei ofensive lansate de către autoritățile de la Ankara împotriva miliţiei kurde siriene ( așa-numita Miliție de apărare a poporului, YPG).

Informații privind moartea a 32 de cetățeni turci au fost furnizate de primarul orașului Reyhanli postului de televiziune local NTV.

Ofensiva Turciei în nordul Siriei, numită „Ramura de măslin” are ca scop recucerirea unor localități arabe aflate – de aproximativ 2 ani – sub controlul miliţiei kurde siriene (YPG). Militarilor turci li s-au alăturat aproximativ 25.000 de rebeli ai Armatei Siriene Libere.

Acțiunea „Ramură de măslin” afectează relațiile și așa tensionate dintre Turcia și Statele Unite ale Americii, în condițiile în care S.U.A susțin o coaliție arabo-kurdă (din care YPG face parte) care luptă cu gruparea teroristă Daesh, auto-intitulată „Stat Islamic”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS