Confidenţialitate

Operațiunea HIDRA: Un kilogram de canabis, zeci de cartușe de vânătoare și arme albe, descoperite de procurorii DIICOT la adolescenți din familii înstărite | VIDEO + AUDIO

Un kilogram de canabis, zeci de cartușe de vânătoare deținute ilegal și diverse arme albe. E doar o parte din ceea ce au găsit polițiștii și procurorii DIICOT în urma celor 11 percheziții la adolescenți din familii înstărite, bănuiți de trafic de droguri. Unii ei sunt tineri apropiați ai lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi studenți la 2 Mai. Percheziții au fost făcute și la locuințele lui Vlad Pascu și părinților lui.

Perchezițiile domiciliare au fost făcute în București, în cadrul așa-numitei Operațiuni “Hidra”, în două dosare penale: trafic de droguri și punerea la dispoziție a locuinței pentru consum de droguri, dar și infracțiuni contra înfăptuirii justiției, acuzații care i se aduc mamei lui Vlad Pascu.

În locuințele percheziționate au mai fost descoperite și confiscate cuțite, săbii și macete, un grinder, adică o râșniță pentru măcinarea plantelor, 12.500 de lei, o cutie de lemn cu urme de materie vegetală și o fiolă de fentanyl de 10 mililitri. E vorba de un anestezic opioid, care se eliberează doar pe bază de rețetă specială pentru narcotice.

În urma audierilor de joi, tatăl lui Vlad Pascu a fost plasat sub control judiciar timp de 60 de zile pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar alte patru persoane au fost reținute pentru trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri în vederea consumului propriu și influențarea declarațiilor. Printre acestea și Miruna Pascu.

Potrivit procurorilor anti-mafia, în perioada ianuarie-septembrie 2023, bănuiții, în mod repetat, ar fi deținut și comercializat droguri. Două dintre persoanele bănuite erau și sursă principală de aprovizionare pentru cea de-a treia, care ar fi achiziționat cantități mai mari, pe care ulterior le-ar fi vândut sub formă de doze.

În ceea ce o privește pe Miruna Pascu, aceasta ar fi făcut presiuni asupra unui martor în dosarul fiului ei, pentru a-l determina să mintă în declarațiile date anchetatorilor. Amintim, Vlad Pascu ar fi cumpărat în mod repetat, droguri și este cercetat acum și pentru trafic, consum de droguri și punerea la dispoziție a locuinței pentru consum de astfel de substanțe, în cadrul unor petreceri private.

Foto / video: DIICOT