Confidenţialitate

Operație în premieră, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui

Doi dintre cei mai buni medici ortopezi din Europa, prof. dr. Wilhelm Friedl şi dr. Paul Sârbu i-au refăcut mâna unui pacient care suferise o fractură gravă.

Potrivit medicilor, pacientul, care este medic stomatolog, risca sa nu isi mai poata folosi mana. Intervenţia chirurgicală a fost efectuată de prof. dr. Vilhem Fridl, şeful Clinicii de Ortopedie, Traumatologie şi Chirurgia Mâinii din cadrul unui spital din Germania şi dr. Paul Sârbu, medic primar Ortopedie-Traumatologie la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iaşi. Aceştia au fost ajutați de medicul specialist Tudor Răzvan, care, din ianuarie, va lucra în cadrul Spitalului de Urgență Vaslui.

Potrivit medicului Wilhelm Friedl, pacientul va reveni la viața normală după doar două zile de la operație. Medicii spun că a fost o intervenție standard, care a durat aproximativ 25 de minute. Pacientului i-a fost pusă o placă din titan blocată poliaxial, de o calitate foarte bună.

Prof. Wilhelm Friedl şi-a început studiile de medicină la Timişoara, dar în anii ‘70 a fugit în Germania de Vest. Acum este şeful Clinicii de Ortopedie, Traumatologie şi Chirurgia Mâinii la un spital din Germania. După revoluție a revenit în țară, mai întâi cu ajutoare pentru familiile nevoiaşe, iar din anul 2000 vizitează regulat spitalele româneşti pentru a împărtăşi din experiența sa colegilor români.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a anunţat că vor mai fi astfel de parteneriate cu specialişti de renume în domeniu, astfel încât şi pacienții din județul Vaslui să beneficieze de servicii medicale performante.